Serban Vrabiescu

Serban Vrabiescu


Critical References


Creatorul si creatia sa. Iata aici o relatie atat de simpla si directa ce nu sufera nici o complicatie si nu are nevoie de nici o justificare. Lucrarile ce le realizez, adesea expun o lume onirica, incarcate de sentiment mai mult decat orice altceva. Nu ar fi multe de spus din partea mea aici, fara a stirbi din continut chiar lucrarile pe care incerc aici sa le prezint. Propun in ansamblu o stare introspectiva, apeland la o constiinta vie in genul unui ochi larg deschis spre interiorul fiintei noastre. O imagine a intalnirii cu inconstientul nostru, cu starile fiintei, cu nelinistile ei, cu concretetile si lipsa de concretete.

O explorare in adancurile necunoscute si nevazute de ratiune, dar ce exista peren si ne reprezinta in cel mai fundamental mod cu putinta. Vorbesc aici de acele adancuri abisale ale inconstientului in care mijloacele ratiunii sunt incapabile de a reda o imagine comprehensiva a intregului fiintei noastre. Este aceasta ratiune ce sterge din existenta noastra tot ce nu poate explica, lasand o dimensiune a fiintei noastre nemanifestata si deci netraita in plenitudinea dimensiunii sale. Prin urmare, o imersie in adincurile linistite ale sinelui, culegand pentru suprafata, prin incercarea de materializare, meditatia in fata eternitatii. – Serban Vrabiescu.

CV

Nascut la data de 5 februarie 1981, in Bucuresti.

Studii:

2003 - 2005 Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Bucuresti - Master in Arte Vizuale

1999 - 2003 Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Sectia de Sculptura, Bucuresti - Diploma in Arte Plastice

1999 - 2002 Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Bucuresti - Certificat de Absolvire (Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic)

1996-1999 Liceului de Arta „Nicolae Tonitza”, Bucuresti - Diploma de Sculptor Tehnician

Expozitii:

Dec. 2013 - Feb. 2014 „Salonul de Arta” - Muzeul Sutu, Bucuresti

Dec 2013 „Arta Romaneasca” Casa de Cultura Romana, Zajecar, Serbia

Nov-Dec 2013 „Galeria Vibratiilor Tinere” - Palatul Parlamentului, Bucuresti

Oct 2013 „Expozitia de Sculptura Mica” - Galeria Sineza, Bucuresti

Sep-Oct 2012 „Arte in Bucuresti editia a III-a” - Galeria Centrul Artelor Vizuale, Bucuresti

Noem. 2010 „Expozitie personala Serban Vrabiescu” - Hotel Green Forum, Bucuresti

Oct-Nov 2010 Bieniala Nationala Ion Andreescu - Galeriile de Arta, Buzau

Aug-Sept 2010 „Spirit si Forma” (expozitie personala) - Galeria de Arta Ana, Bucuresti

2007-2008 „Expozitia de Sculptura Mica” - Muzeul din Galati 2007 „Expozitia de Sculptura Mica” - Galeria Apollo, Bucuresti Oct. 2005 „Expozitia de Sculptura Mica” - Galeria Apollo, Bucuresti Iulie 2005 „Expozitia de Grup” - Teatrul National Sala “I. L. Caragiale” Nov. 2004 „Expozitia de Sculptura Mica” - Galeria Artis, Bucuresti Nov. 2003 „Salonul de Toamna” - Galeria Apollo, Bucuresti Oct. 2003 „Expozitia de Sculptura Mica” - Galeria Orizont, Bucuresti Iulie 2003 „Expozitia de Grup” - Teatrul National Sala “I. L. Caragiale” Aug. 2001 „Expozitia de Grup” - Mall, FreeArt Gallery, Bucuresti

Tabere de creatie:

Aug. 2011 – „Nicolae Kruch” Tabara Internationala de Sculptura, Editia a-V-a, Casa de Cultura Plopeni

Lucrari monumentale:

Inaltare Orasul Plopeni (2011)

Profesor Visoiu Orasul Chitila (2010)

Doamna Chiajna Orasul Chiajna (2010)

Alexandru Odobescu Orasul Chiajna (2010)